Każdy z nas co jakiś czas przypomina sobie, że trzeba „wziąć się za siebie” – lepiej jeść lub nie podjadać, zmienić dietę i zdrowiej się odżywiać. Jednak kwestia dobrego – zdrowego odżywiania jest tematem dość skomplikowanym. Dzisiaj – tyle ilu jest Dietetyków, tyle sposobów odżywiania. Jak odnaleźć równowagę miedzy potrzebami a teoriami dowiecie się w czasie spotkania JEM (TO CO) KOCHAM!

Półki w księgarniach uginają się od książek o zdrowym odżywianiu i dietach. Internet, aż puchnie od co rusz nowych wyników badań, teorii spiskowych na temat kolejnych produktów, jakie powinnyśmy wymienić w naszym codziennym jadłospisie albo chociaż w najlepszym wypadku …. Usunąć raz na zawsze z naszej kuchni

Można się pogubić w tym wszystkim.

Dlatego Sweet Partners wspólnie z Karoliną i Maćkiem Szaciłlo chce przedstawić najstarszą na świecie (bo ponad 5000 lat) filozofię żywienia, dbania o nasz organizm w sposób holistyczny, dopasowany indywidualnie do nas rodzaj pokarmów, który będzie miał na celu albo pomoc w schudnięciu, przytyciu, czy zwyczajnie wzmocnieniu naszej odporności, wyregulowaniu poziomu hormonów, uzdrowieniu i sprawieniu, że w końcu poczujemy się lekko i SZCZĘŚLIWIE.

Spotkanie JEM (TO CO) KOCHAM odbędzie się 17 lutego w Hotelu Novotel Wrocław Centrum, ul. Powstańców Śląskich 7.

Maciek Szaciłło

Przez wiele lat prowadził pracownię ceramiczną, w której powstawały porcelanowe lampy, ręcznie malowane kafelki porcelitowe, kolorowe umywalki oraz unikatowe naczynia. Ceramicz­nej pasji od zawsze towarzyszyła druga, do gotowania. Pierwszym nauczycielem była babcia, z którą lepił pierogi, a potem podglądanie zagranicznych szefów kuchni. Szybko obok ksią­żek z zakresu ceramiki zaczęło przybywać tych kulinarnych. I tak pewnego dnia zamienił pracownię ceramiczną na własne wydawnictwo. Maciek jest współautorem 6 książek kulinarnych m.in. ” Przemytników mar­chewki groszku i soczewicy”, „Swojsko”, „Karolina odNOWA” i bestseller – „Karolina na detoksie”. 5 lat gotował w Dzień Dobry TVN, w którym dziś pojawia się razem z żoną – Karolą. Razem prowadzą warsztaty dla doro­słych, dzieci i wyjazdowe detoksy.

Karolina Szaciłło

Od momentu brania udziału w kursie Fundacji Art of Living w życiu Karoliny, na stałe zagościła joga i medytacja. Prowadziła warsztaty oddechowe w więzieniach, w szkołach, dla dorosłych i dla dzieci. Uwielbia gotować. Z połączenia pasji do oddechu, medytacji, zdrowego, wegańskiego jedzenia narodziło się MEDYtuJEMY. Na co dzień pisze reportaże społeczne i wywiady (publikowała m.in. w „Wysokich Obcasach”, „Magazynie Świątecznym”, „Sensie” czy „Coachingu”). Razem z mężem Maćkiem, prowadzi warsztaty i wyjazdowe detoksy. Jest też współautorką 3 książek o zdrowym stylu życia: m.in. „Karoliny odNOWA” i bestsellerowej „Karoliny na detoksie”. Wspólnie pracują, żyją i wychowują Jasia, synka…

Mowa o AJURWEDZIE – HOLISTYCZNEJ KONCEPCJI DBANIA O NASZE ORGANIZMY

W czasie spotkania dowiesz się:​

  • jak odżywiać się świadomie, a nie tzw. intelektualnie
  • co daje nam jedzenie?
  • jak przestać WALCZYĆ z kilogramami, a zacząć cieszyć się życiem?
  • o różnicy między głodem emocjonalnym, a fizycznym, jak poradzić sobie z głodem emocjonalnym?
  • jak odnaleźć najlepszy sposób odżywiania dla siebie – na co zwracać uwagę zgodnie z Ajurwedą?
  • zmiana celu: z odchudzania na akceptację siebie
  • CHCĘ, a nie muszę !
  • jak mówić dobrze o sobie i o swoim ciele
  • o technice tzw. zaślubiny atomu, czyli na znajdowaniu w sobie czegoś pięknego i rozszerzaniu akceptacji na całego siebie
  • jak nie ulegać nagrodzie i karze oraz poczuciu winy
  • zastępuję, a nie rezygnuję – czyli jak dostarczać sobie w życiu ważnych i warunkujących w naszym życiu smaków, a nie eliminować ich z diety – tutaj szerzej o tłuszczach, substancjach słodzących
  • 4 źródła energii i krótka sesja technik oddechowych oraz medytacji

Zastanawiasz się jak skomponować codzienne posiłki?

W trakcie Spotkania przygotujemy MENU NA CAŁY DZIEŃ do domu i do pracy – od śniadania aż po kolację .

Otrzymacie gotową rozpiskę z listą zakupów włącznie abyście zobaczyli jak proste, szybkie i tanie jest przyrządzanie posiłków wg Ajurwedy.

Konkurs

Jeżeli kochacie jedzenie, mamy dla Was 2 zaproszenia na spotkanie JEM (TO CO) KOCHAM, które odbędzie się 17 lutego w Hotelu Novotel Wrocław Centrum. Pierwsze 2 osoby, które napiszą co lubią jeść najbardziej otrzymają zaproszenia! Odpowiedzi przesyłajcie w wiadomościach facebookowych, czekamy na nie do do niedzieli (11.02.2018, do godziny 10:00).

 

Więcej informacji możecie znaleźć tutaj: https://www.sweetpartners.pl/jem-to-co-kocham-i-chudne